Wat je moet weten over een uitvaartverzekering

 

 

Uitvaartverzekeringen

Met een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd,  kun je je verzekeren voor jouw uitvaart. Een uitvaart kost al snel € 8.000,- en is dus erg kostbaar. Wanneer je dit niet zelf kunt of wilt betalen, kan het verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat je je nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat. 

Bij het afsluiten van de verzekering spreek je af welk bedrag of welke diensten er worden uitgekeerd of geleverd bij jouw overlijden. Dit afgesproken bedrag kan bij sommige verzekeraars hoger worden door optierecht, winstdeling of indexering. 

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn? Bekijk dan onderstaande Verzekeringskaart! Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. 

LET OP: aan deze algemene verzekeringskaart kun je geen rechten ontlenen.

Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert eigen verzekeringskaarten die dus kunnen afwijken! Wil je precies weten waarvoor je verzekerd bent, dan moet je de polisvoorwaarden lezen!

Wat is een uitvaartverzekering?

In geld: deze verzekering keert een bedrag uit als je overlijdt. Met dit geld kunnen je nabestaanden (een deel van) je uitvaart betalen.

In natura: deze verzekering keert geen geld uit, maar regelt je uitvaart. Verzekeraars betalen de uitvaart aan de uitvaartverzorger, tot het bedrag dat je verzekert.

In zorg: deze verzekering keert geen geld uit, maar je kiest een pakket aan diensten.

Voor wie

Je verzekert de uitvaart van jezelf en/of je partner. De verzekerde mag op het moment van afsluiten niet ouder zijn dan 75 jaar. 

Je kunt ook iemand anders dan je partner verzekeren. Kinderen tot 18 jaar en ongeboren kinderen zijn vaak meeverzekerd tot de hoogst verzekerde dekking van een van de ouders.

Wat is verzekerd

In geld: Je verzekert een vast bedrag bij overlijden. Bij het afsluiten van de verzekering spreek je af welk bedrag dit is. Dit bedrag kan hoger worden door automatische verhoging. 

In natura: Je kiest zelf een bedrag. De premie hangt af van het verzekerd bedrag, leeftijd en looptijd.

In zorgJe bent verzekerd voor een pakket aan diensten. De premie hangt af van de waarde van het pakket, leeftijd en looptijd.

Geen pre­mie bij ar­beids­on­ge­schikt­heid

Je kunt vaak bij overlijdensrisicoverzekeringen premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekeren.

Bij deze extra dekking hoef je geen premie meer te betalen voor de verzekering als je arbeidsongeschikt wordt. Er gelden nadere voorwaarden. Vraag er naar bij ons kantoor.

Wanneer keren verzekeraars niet of minder uit?

Bij fraude. Of als je informatie over je gezondheid verzwijgt. Overlijdt de verzekerde binnen één jaar na de ingangsdatum? Dan moet ook worden aangetoond dat het geen zelfdoding was.

Het is belangrijk dat elke verzekerde de gezondheidsverklaring zorgvuldig invult. Zo voorkom je dat verzekeraars niet of minder uitkeren.

Let op

Je wensen, je financiële en persoonlijke situatie kunnen veranderen, nadat je de verzekering hebt afgesloten. Laat regelmatig checken of je verzekering nog bij je past.

Premie

Je kiest zelf hoe lang je premie betaalt. Hoe langer deze periode is, hoe lager de premie per maand wordt. En andersom: hoe korter deze periode is, hoe hoger de premie per maand wordt. 

Je kunt vaak kiezen uit: 20 of 30 jaar, tot in je 65ste, 80ste of 85ste levensjaar. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Een koopsom is ook mogelijk bij deze verzekering.

Indexering

Vaak kun je kunt kiezen voor een automatische vijfjaarlijkse verhoging 25% van het verzekerde bedrag tot maximaal € 15.000. Je premie wordt dan aangepast aan het nieuwe verzekerde bedrag.

 

Gezondheid

De verzekerde moet een gezondheidsverklaring invullen bij de aanvraag.

Afhankelijk van de antwoorden in de gezondheidsverklaring vragen verzekeraars soms aanvullende medische informatie of een medische keuring.

Looptijd

Je bent je hele leven verzekerd. Ook als je klaar bent met premie betalen.

Af­slui­ten, wij­zi­gen en stop­pen 

Je kunt de verzekering stoppen. De verzekering heeft dan een waarde. Verzekeraars kunnen kosten in mindering brengen op deze waarde. Het bedrag blijft staan tot overlijden of verzekeraars betalen het aan je uit. Er gaan kosten af.

Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Totaal Advies Zuid-Holland. Stuur een e-mail naar info@tazh.nl. Of bel met 088 - 35 06 257!

 

Meer informatie of een persoonlijk advies?

 

Maak hier een afspraak!

 

Laat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achter

Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil. Toch is het goed om nu al na te denken over je uitvaart. Welke wensen heb je? En kunnen je nabestaanden deze wensen later betalen? Het is vaak goed om een uitvaartverzekering af te sluiten, want er is niet altijd voldoende geld beschikbaar om de onverwachte kosten van een uitvaart op te vangen. Of misschien heb je u al een uitvaartverzekering, maar ben je verzekerd voor een te laag bedrag.

Door je uitvaart nu alvast financieel te regelen, kun je voorkomen dat er later geen geld beschikbaar is. Dit geeft rust voor jezelf en voor je nabestaanden. Bekijk hier met welke uitvaartkosten je nabestaanden mogelijk te maken krijgen:

 

Maak een berekening van de uitvaartkosten: vul hier de uitvaartkostenmeter in. 

Passende verzekering

Uitvaarten worden tegenwoordig steeds persoonlijker ingevuld. De kosten voor het laatste afscheid verschillen dan ook sterk. Wat uw wensen ook zijn, voor iedereen is er een passende uitvaartverzekering van Monuta. U kunt bijvoorbeeld een pakket van diensten en producten verzekeren met een aanvullend geld bedrag. Zo weet u zeker dat uw uitvaart goed wordt verzorgd en is er geld voor extra wensen beschikbaar.

Met de Uitvaart Geld-verzekering verzekert u alleen een geldbedrag. Deze verzekering keert een bedrag uit waarmee uw nabestaanden de kosten van de uitvaart kunnen betalen. De hoogte van het bedrag bepaalt u zelf. De uitvaartverzekeringen van Monuta kunt u afsluiten tegen uitstekende voorwaarden en een zeer scherpe premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Waarom Monuta?

Monuta vindt het belangrijk dat nabestaanden met een goed gevoel op het afscheid kunnen terug kijken. Samen met de nabestaanden geven de uitvaartverzorgers vorm aan een afscheid dat past bij de overledene. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart.

Dat de verzekerden zeer tevreden zijn over de dienstverlening van Monuta blijkt uit het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Monuta werd in dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, beoordeeld als beste uitvaartverzekeraar. Daarom werken wij graag met hen samen.

 

Meer informatie of een persoonlijk advies?

 

Maak hier een afspraak!